Vele inwoners van Zeist, maar ook inwoners uit omringende gemeenten, genieten van dit Zeister Bos. Daarnaast omvat het een bekend sportpark en grenst het aan een bekend bedrijvenpark (Seyst).

Kaart

Onderstaande kaart toont de plattegrond van buurt Zeister Bos. Met het + en - teken links in de kaart kunt u in en uitzoomen.

Waarden (onder andere)

  • Natuur en landschap.
  • Cultuurhistorie. Het Zeisterbos is een bijzonder oud bos. Het is een van de oudste bossen van Nederland. De cultuurhistorie is bijvoorbeeld af te lezen aan de padenstructuur, als onderdeel van Beek en Rooyen, maar ook de sprengen hebben een belangrijke cultuurhistorische waarde.
  • Ecologische waarde. Het Zeisterbos staat bekend om haar monumentale grove dennen, daarnaast kent het bos een grote soortenrijkdom.
  • Recreatie. Het bos is ooit aangekocht als recreatiebos. Het kent veel mogelijkheden om te wandelen, maar ook onder andere de mountainbikeroutes, ruiterpaden, trimbaan, 2 hotels en kampeerterreinen, begraafplaats en de manage zijn van belang voor de hoge recreatieve waarde van het Zeisterbos.

Ontwikkelingen en ambities

  • Sportpark Bisonveld. Het sportpark wordt voor iedereen opengesteld en kan bij uiteenlopende evenementen en activiteiten worden ingezet als locatie om te recreĆ«ren, te sporten en te bewegen. Hierbij kan worden gedacht aan wijkactiviteiten, kinderactiviteiten, evenementen, circus, avondvierdaagse, ongeorganiseerd sporten door inwoners, bootcamp clubjes, balletje trappen etc.
  • Behoud bestaande bedrijven (Bedrijvenpark Seyst), waar mogelijk bieden van uitbreidingsruimte en het verbeteren van de bereikbaarheid via openbaar vervoer.