Zorgzaam in een inclusieve samenleving

Inwoners die zo veel mogelijk fysiek en mentaal gezond zijn, die dagelijks kunnen functioneren zoals zij willen en die leven in een omgeving die hun gezondheid stimuleert. Dat is wat we belangrijk vinden in Zeist voor een goed leven.

Dat betekent ook schone lucht kunnen inademen, schoon drinkwater drinken, voldoende beweging, speelplezier voor jong en oud samen. Gezondheid is zoveel meer dan niet-ziek zijn. De jongerenraad geeft aan sporten en de vele voorzieningen die Zeist daarvoor rijk is, zeer te waarderen en te willen koesteren.

Leven in Zeist doen we sámen. Iedereen is welkom, telt mee en moet kunnen meedoen (inclusie). We kijken naar elkaar om in Zeist, zorgen samen voor elkaar, zodat iedereen een goed leven kan leiden. We vinden het belangrijk dat mensen een netwerk hebben om op terug te vallen. Kennissen of vriendschappen in de buurt of familie. Dat inwoners zelf de regie hebben over het leven in Zeist. En dat het mogelijk is om (nieuwe) mensen te ontmoeten, doordat dit bijvoorbeeld gestimuleerd wordt met aantrekkelijke voorzieningen binnen handbereik. Dit laatste geeft de jongerenraad ook aan als belangrijke waarde voor Zeist, elkaar kunnen ontmoeten.

Kaart van de Zeister waarde Zorgzaam in een inclusieve samenleving

Deze plattegrond is een weergave van de Zeister waarde 'Zorgzaam in een inclusieve samenleving'. Denk aan de vele sportvoorzieningen in de gemeente Zeist. En de hoge concentratie van winkels in het centrum van Zeist, maar ook in het centrum van Kerckebosch of Vollenhove. Of locaties waar gezondheidszorg wordt aangeboden, zoals in de Koppeling in het winkelcentrum De Clomp. Of de diverse dorpshuizen die de gemeente Zeist rijk is, zoals in Den Dolder. 

Let op: de plattegrond is illustratief en pretendeert niet compleet te zijn. Het geeft een indruk van deze waarde.

Naar alle waarden van Zeist